Menu
Obec Zákopčie
obecZákopčie

Ochrana osobných údajov čitateľov a používateľov knižničných služieb

Vážení a používatelia používatelia knižničných služieb Obecnej knižnice v Zákopčí, rešpektujeme Vaše súkromie a ochranu osobných údajov, preto zhromažďujeme len také informácie, ktoré potrebujeme na konkrétne účely. V zmysle Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej len „Nariadenie GDPR“) a Zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov (ďalej aj „Zákon“) spracúva Vaše osobné údaje v rozsahu a za nasledujúcich podmienok:

Prevádzkovateľ, ktorým je Obec Zákopčie, má pre Obecnú knižnicu v Zákopčí poverenú osobu, ktorá je zodpovedná za spracovanie a ochranu osobných údajov čitateľov a používateľov knižnično-informačných služieb. Touto poverenou osobou je knihovníčka Obecnej knižnice Silvia Kupková, ktorú môže dotknutá osoba kontaktovať v súvislosti so všetkými otázkami týkajúcimi sa spracúvania jej osobných údajov a uplatňovania svojich práv podľa Nariadenia GDPR.

 

OSOBNÉ ÚDAJE, KTORÉ O VÁS SPRACÚVAME A PREČO?

Keď podávate prihlášku čitateľa a používateľa knižnično-informačných služieb, v zmysle § 18 zákona č. 126/2015 Z. z. o knižniciach a o zmene a doplnení zákona č. 206/2009 Z. z. o múzeách a o galériách a o ochrane predmetov kultúrnej hodnoty a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov v znení zákona č. 38/2014 Z. z. (ďalej len „zákon o knižniciach“) ste povinný/á pre účely poskytovania knižnično-informačných služieb poskytnúť nasledujúce osobné údaje: meno, priezvisko, titul, adresa trvalého bydliska, adresa prechodného bydliska, dátum a miesto narodenia, číslo dokladu totožnosti a jeho platnosť, najvyššie dosiahnuté vzdelanie, telefónne číslo, emailová adresa, meno, priezvisko, adresa a číslo dokladu totožnosti zákonného zástupcu dieťaťa. Poskytnutie týchto osobných údajov je povinné, keďže vyplýva priamo zo zákona o knižniciach. Ich neposkytnutie by malo za následok nemožnosť vzniku vašej registrácie ako čitateľa a používateľa knižnično-informačných služieb.

 

AKÝM SPÔSOBOM A AKO DLHO BUDEME VAŠE ÚDAJE SPRACOVÁVAŤ?

Osobné údaje budú spracúvané formou vedenia v evidencii používateľov knižnično-informačných služieb v rozsahu uvedenom v prihláške. Vaše osobné údaje budeme spracúvať v súlade s Knižničným poriadkom Prevádzkovateľa. Prevádzkovateľ bude spracúvať a využívať osobné údaje po dobu trvania registrácie a 1 rok (jeden rok) po jej skončení.

 

KTO BUDE SPRACÚVAŤ VAŠE OSOBNÉ ÚDAJE?

Vaše osobné údaje budú spracúvané výhradne poverený zamestnanec, ktorým je knihovník. K vašim osobným údajom nebudú mať prístup tretie strany.

 

AKÉ MÁTE PRÁVA?

Informujeme Vás, že máte nasledujúce práva, ktorých podmienky sú stanovené v Nariadení GDPR ako aj v Zákone:

  1. Právo na prístup k vlastným osobným údajom a právo na poskytnutie kópie vlastných osobných údajov, ktoré o Vás máme k dispozícii, ako aj na informácie o tom, ako Vaše osobné údaje používame.

  2. Právo na opravu, aby sa zabezpečili presnosť, úplnosť a aktuálnosť informácií, ktoré o Vás máme k dispozícii. Ak si myslíte, že údaje, ktorými disponujeme sú nepresné, neúplné alebo neaktuálne, prosíme Vás, neváhajte nás požiadať, aby sme tieto informácie upravili, aktualizovali alebo doplnili.

  3. Právo na vymazanie Vašich osobných údajov, napríklad v prípade, ak osobné údaje, ktoré sme o Vás získali, už viac nie sú potrebné na naplnenie pôvodného účelu spracúvania.

  4. Právo na obmedzenie spracúvania, o ktoré ste oprávnený nás požiadať, aby sme prestali používať niektoré Vaše osobné údaje.

  5. Právo na prenosnosť údajov.

  6. Právo namietať voči spracúvaniu údajov.

  7. Právo podať sťažnosť Ak chcete podať sťažnosť na spôsob, akým sú Vaše osobné údaje spracúvané, vrátane uplatnenia vyššie uvedených práv, môžete sa obrátiť na našu Zodpovednú osobu na Obecný úrad v Zákopčí, Stred 824, 023 11 Zákopčie.

 

V Zákopčí dňa 21.8.2018

 

 

 

                                                                                                      Ing. František Hažík

                                                                                                             starosta obce

 

 

Ochrana osobných údajov používateľov

 

Zodpovedá: Správce Webu

Zverejňovanie

Obecný rozhlas

Obecný rozhlas

Posledný vyhlásený oznam v obecnom rozhlase si môžete vypočuť na tel. čísle: 0911 844 206

Zasielanie oznamov formou SMS

mobil_sms

Získajte aktuálne oznamy, ktoré boli vyhlásené v obecnom rozhlase priamo do mobilného telefónu formou SMS.

Je potrebné vytlačiť Súhlas so spracovaním osobných údajov, podpísať a doručiť na Obecný úrad v Zákopčí.

Súhlas dotknutej osoby

Spoznajte

Kysuce

Aerovizuálna prehliadka

Sviatok

Meniny má Mikuláš, Nikita, Niko, Nikolas, Mikuláška

Fotogaléria

Náhodný výber z galérie

Návštevnosť

Návštevnosť:

ONLINE:14
DNES:734
TÝŽDEŇ:2521
CELKOM:1585314

Partneri